وجود جعبه آتش نشانی به خاموش شدن آتش در سریع ترین زمان ممکن کمک می کند و مانع از بسیاری از خسارات مالی و جانی می شود. با توجه به کاربردی بودن این وسیله، استفاده از آن در هر ساختمانی از جمله مجتمع های مسکونی، تجاری، ادارات، بیمارستان ها، واحدهای صنعتی، انبار کالا و … ضرورت دارد.

افراد باید با توجه به نیاز ساختمان، از باکس آتش نشانی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنند و با آموزش نحوه استفاده از آن، بتوانند در موقعیت خطرناک آتش سوزی، سریعا آتش را مهار کنند. در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که فایرباکس یا جعبه آتش نشانی چیست و چه انواعی دارد همچنین درباره محل نصب آن، توضیح خواهیم داد پس لطفا با ما در ادامه همراه باشید.

فایرباکس یا جعبه آتش نشانی چیست؟

جعبه آتش نشانی که به اسم فایرباکس هم شناخته می شود، یکی از مهم ترین تجهیزات سیستم اطفای حریق است و در دسته بندی تجهیزات ایمنی قرار می گیرد. استفاده از این وسیله ایمنی در هر ساختمانی که احتمال آتش سوزی وجود دارد، بسیار ضروری است و کمک می کند که آتش سوزی خیلی زود و تا قبل از خطرات بزرگ جانی و مالی، مهار شود. داخل جعبه آتش نشانی، تجهیزاتی قرار گرفته اند که هنگام آتش سوزی، به این تجهیزات نیاز است همچنین این وسیله از نظر رنگ شامل سه رنگ قرمز، خاکستری و استیل می باشد.

از باکس آتش نشانی در مجتمع های اداری و تجاری، ساختمان های مسکونی، مدارس، بیمارستان ها، سالن های تولیدی، انبارها، کارخانجات، صنایع نفت و نیروگاه ها، استخرها، باشگاه های ورزشی و … استفاده می شود و با توجه به اینکه دارای انواع مختلفی است، لازم است در هر ساختمانی از نوع مناسب این باکس استفاده شود.

تجهیزات جعبه آتش نشانی

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، جعبه آتش نشانی شامل تجهیزات اطفای حریق می باشد که این تجهیزات عبارتند از:

  • کپسول آتش نشانی در مدل های دوقلو یا دو طبقه باکس
  • قرقره آتش نشانی
  • شیلنگ آتش نشانی یا فن کوئل با طول 50 یا 100 سانتی متر که روکش آن از استنلس استیل (Stainless Steel) می باشد.
  • شیرآلات آتش نشانی
  • نازل آتش نشانی شامل دو نوع فلزی و نیمه فلزی 3 حالته
  • شیرفلکه که عمدتا از جنس تمام برنج است.
  • و…

برای شارژ کپسول آتش‌ نشانی خود با دنیای حریق تماس بگیرید! ما انواع کپسول‌ ها را در سریع‌ ترین زمان و با بهترین کیفیت شارژ می‌کنیم.

انواع جعبه آتش نشانی

انواع جعبه آتش نشانی

باکس آتش نشانی از نظر نحوه نصب، جنس، کاربرد و … در انواع مختلفی موجود است که در این بخش از مطلب می خواهیم بررسی کنیم:

انواع فایرباکس از نظر نحوه نصب

جعبه های آتش نشانی از نظر نحوه و مکان نصب، شامل دو دسته فایرباکس توکار و روکار به شرح زیر می باشند:

باکس آتش نشانی توکار

جعبه آتش نشانی توکار، مناسب نصب در ساختمان هایی است که دارای مکان هایی درون کار هستند و می توان جعبه را داخل این مکان قرار داد. اکثر ساختمان های جدید ساخت، دارای مکان درون کار برای قرار دادن جعبه اتش نشانی هستند.

باکس آتش نشانی روکار

باکس آتش نشانی روکار

در ساختمان هایی که هیچ محل ویژه ای برای نصب باکس آتش نشانی وجود نداشته باشد، باید از فایرباکس روکار استفاده کرد.

علاوه بر موارد فوق، یک مدل از باکس آتش نشانی هم به اسم محوطه ای شناخته می شود که به صورت پایه دار بوده و نحوه نصب آن به شکل ایستاده است.

انواع جعبه آتش نشانی از لحاظ کاربرد

دسته بندی دیگری از فایرباکس بر اساس کاربرد آن می باشد که به شرح زیر هستند:

فایرباکس با شیلنگ آتش نشانی هوزریلی

فایرباکس دارای شینلنگ آتش نشانی هوزریلی عمدتا در ساختمان های اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مدل، از شیلنگ آتش نشانی لاستیکی به قطر حدودی 19 میلی متر استفاده شده است و آب رسانی به جعبه با هرزگرد برنجی مرکز قرقره، انجام می گیرد.

شلینگ آتش نشانی بر روی قرقره قرار گرفته است و بسته به نیاز می توان آن را از جعبه خارج کرد و آتش را خاموش نمود. فایرباکس با شیلنگ هوزریلی به نسبت شیلنگ بزرنتی، طول عمر بالاتری دارد و به همان نسبت، از قیمت گران تری هم برخوردار می باشد.

فایر باکس با شیلنگ آتش نشانی برزنتی

فایرباکس با شیلنگ آتش نشانی بزرنتی دارای شیلنگی از جنس بزرنت است که آب رسانی به شیر ها از طریق شیر و کوپلینگ مخصوص انجام می گیرد. از فایرباکس با شیلنگ بزرنتی برای مهار آتش سوزی های بزرگ استفاده می شود و استفاده کردن از این نوع فایر باکس بر خلاف فایر باکس هوزریلی، نیاز به آموزش و مهارت دارد.

فایر باکس با شیلنگ بزرنتی عمدتا توسط نیروهای آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرد و موارد استفاده از آن برای رفع آتش سوزی های بزرگ در کارخانه ها، فروشگاه ها، انبارهای کالا و … است.

فایر باکس کف پاش

یک مدل دیگر فایرباکس به صورت کف پاش است. در باکس آتش نشانی کف پاش علاوه بر فایرهوز، یک مخزن و نازل کف ساز هم قرار داده شده است و بیشترین موارد استفاده از این مدل فایرباکس در پالایشگاه ها، انبارهای مواد شیمیایی، فرودگاه و … می باشد.

انواع فایرباکس از لحاظ جنس

انواع فایرباکس از لحاظ جنس

باکس آتش نشانی از نظر جنس هم دارای انواع مختلفی می باشد از جمله آنکه:

فایرباکس استیل

جعبه آتش نشانی از جنس استیل برای استفاده در محیط هایی با آب و هوی شرجی و مرطوب مناسب است زیرا در این محیط ها، فلز در معرض خوردگی و اکسایش قرار دارد و استیل ضد زنگ از مقاومت لازم در برابر رطوبت و خرودگی برخوردار می باشد. فایرباکس استیل می تواند در مکان هایی با رطوبت بالا مثل استخرها نیز استفاده شود.

باکس آتش نشانی فایبرگلاس

فایرباکس با جنس فایبرگلاس به دلیل داشتن بدنه ای مقاوم، می تواند در صنایع دریایی برای نصب بر روی کشتی ها، سکوهای نفتی و دریایی استفاده شود. این جنس جعبه آتش نشانی، نوع مقاوم تری به نسبت جعبه استیل است و در آب و هوای شرجی و بسیار مرطوب، سلامت خود را حفظ می کند. مزیت دیگر فایرباکس فایبرگلاس، سبک و مستحکم بودن آن است.

فایرباکس آتش نشانی فولادی

بهترین جنس جعبه آتش نشانی، جنس فولادی است که بالاترین مقاومت را در برابر خوردگی و اکسید شدن دارد. این جنس فایرباکس از نظر قیمتی به نسبت جنس های دیگر، دارای قیمت گران تری است.

انواع باکس آتش نشانی از نظر شکل ظاهری

فایرباکس از نظر شکل ظاهری، شامل انواع زیر می باشد:

  • جعبه F تک درب
  • جعبه F دو درب
  • فایرباکس دو قلو
  • فایرباکس نورتاب
  • فایر باکس کرکره ای
  • جعبه دکوراتیو

ابعاد فایرباکس

شما برای خرید فایرباکس، با ابعاد مختلف این وسیله ایمنی روبرو می شوید و باید جعبه ای با سایز مناسب را انتخاب کنید تا محتویات داخل آن یعنی شیلنگ، کپسول و … قرارگیری راحتی داخل باکس داشته باشند. ابعاد استاندارد فایرباکس عبارتند از:

  • جعبه با طول 100، عرض 85 و عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 85، عرض 80، عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 85، عرض 60 و عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 70، عرض 85 و عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 70، عرض 60 و عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 65، عرض 55 و عمق 18 سانتی متر
  • جعبه با طول 60، عرض 50 و عمق 18 سانتی متر

باکس آتش نشانی در کجا نصب می شود؟

در بخش های قبلی مطلب توضیح دادیم که فایرباکس از نظر نحوه نصب، شامل انواع توکار و روکار می باشد. برای خرید یکی از این مدل ها، باید بررسی شود که آیا محل مخصوص قرارگیری باکس آتش نشانی در ساختمان تعبیه شده است یا خیر، در صورت وجود محل مخصوص، باید نوع توکار تهیه شده و در آن محل نصب گردد اما در غیر این صورت، می توانید مدل روکار را تهیه کنید.

برای مشخص کردن محل نصب باکس آتش نشانی، لازم است به موارد زیر توجه شود:

  • باکس روکار باید حدود یک متر و سی سانتی متر بالاتر از کف ساختمان و بر روی دیوار نصب شود تا افراد بتوانند آن را مشاهده کنند.
  • باکس توکار باید حدود هفتاد سانتی متر بالاتر از کف ساختمان نصب شود.
  • محل نصب باکس عمدتا در راه پله های اضطراری، پاگردها، دالان ها، درب ساختمان ها و … می باشد.
  • باکس آتش نشانی باید نصب ایمنی بر روی دیوار داشته باشد یا بر روی پایه قرار بگیرد.
  • دیواری که برای نصب جعبه آتش نشانی انتخاب شده است، باید مستحکم باشد و دارای حداقل عمق 10 سانتی متری باشد.

قیمت فایرباکس

قیمت فایرباکس و خرید از دنیای حریق

با توجه به تولید انواع مدل های فایرباکس از نظر نحوه نصب، سایز و ابعاد، جنس بدنه، کاربرد و شکل ظاهری، قیمت آن ثابت نیست و تحت تاثیر این موارد تغییر می کند. توصیه می شود برای خرید فایرباکس، به قیمت آن توجه نکنید و کیفیت و مقاوم بودن باکس را در اولویت قرار دهید.

شما می توانید برای استعلام قیمت فایرباکس، با کارشناسان ما در دنیای حریق تماس بگیرید. کارشناسان می توانند با توجه به نیاز شما و بودجه ای که برای خرید باکس آتش نشانی دارید، شما را برای انتخاب یک مدل فایرباکس راهنمایی کنند.

دنیای حریق، عرضه کننده انواع لوازم ایمنی مانند کپسول آتش نشانی خودرو، فایرباکس و … می باشد و شما می توانید برای خرید فایرباکس از طریق این فروشگاه معتبر اقدام کنید. لطفا مدل های موجود در وبسایت فروشگاه شامل جعبه تک کابین، جعبه دکوراتیو، جعبه دوطبقه، جعبه دوقلو، جعبه محوطه ای و … را مشاهده کنید و با بررسی قیمت و مشخصات آنها، اطلاعات کاملی به دست آورید.